Thüringer Wald Rondwandelreis Dag 7

Wandeltocht Stützerbach – Massermühle; 20 km

Een dag met niet zoveel hoogtemeters. Vanuit Stützerbach gaat de wandelreis verder door verschillende waterrijke dalen waar in het seizoen ook wilde orchideeën bewonderd kunnen worden.

Grensstenen langs de RennsteigVanaf de Großer Dreiherrenstein gaat de reis via de Rennsteig met vele historische markerings- en gedenkstenen verder tot Neustadt am Rennsteig. Hier kunt u het Rennsteig Museum bezoeken.

U verlaat hier de drukte van de Rennsteig en wandelt verder over de Pilzsteig door stille dalen met afwisselend bos, vijvers en weiden. Zo bereikt u Altenfeld met muziek automaten verzameling en glasmuseum. Van daaruit daalt u af in het Massertal waar u in de oude Massermühle overnacht.

De aanbevolen route zoals hierboven omschreven is: 20 km, ↑500 m, ↓600 m.
Loopt u zo lang mogelijk langs de Rennsteig dan wordt de route 18 km, ↑445 m, ↓545 m.
De variant via Altenfeld - met glasmuseum is: 19 km, ↑605 m, ↓705 m.

Dorp in het Thüringer Wald

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overnachten

U overnacht in een voormalige molen die al tientallen jaren als hotel en restaurant in gebruik is. Het hotel ligt aan een kruispunt van twee dalen waar beken stromen die vroeger de molen aandreven.

De accommodatie heeft een restaurant met terras. U wordt bediend door de eigenaresse zelf. Achter het hotel zijn enkele camperplaatsen. Vergeet er niet een kijkje te nemen en vooral de 'U-Boot' te bewonderen, die overigens niets met het nabij gelegen stuwmeer te maken heeft.

Blader verder ... ►