Thüringer Wald Rondwandelreis Dag 4

Wandeltocht Allzunah – Gehlberg – 19 km

Deze wandeltocht doorkruist het gebied met de hoogste toppen van het Thüringer Wald, die tussen 900 en 1000 meter liggen. Vanuit het hotel wandelt u langs het historische Bahnhof Rennsteig naar Schmiedefeld am Rennsteig, bekend van de GutsMuths Rennsteiglauf de grootste landschapsloop van Midden-Europa. Via een mooi wandelpad stijgt u tussen de weiden door langzaam naar de kam van het gebergte.

Na de kruising met de Rennsteig wandelt u naar de top van de Großen Finsterberg (944 m) met twee uitzichtpunten – een naar het Noorden en een naar het Zuiden. Hierna gaat de tocht over de Fichtenkopf (944 m) en de Schneekopf (978 m) met schitterende uitzichten. Van de Schneekopf met uitzichttoren en webcams daalt het pad af via de Teufelskanzel en Güldenen Brücke naar het bergdorp Gehlberg.

De aanbevolen route is 19 km, ↑475 m, ↓545 m. Deze is als alternatief op verschillende manieren in te korten door een of meerdere bergtoppen over te slaan. Deze variant is 12 km, ↑224 m, ↓294 m.

Uitzichtrijke tocht door de Gipfelregion

 

Overnachten

U overnacht in een goed en modern in gericht hotel in aan kamer met of zonder balkon. Het hotel ligt aan de rand van het dorp, nabij de skipiste.

De accommodatie heeft een restaurant, aparte bar en een terras met mooi uitzicht over het Thüringer Wald. Er is een sauna en een indoor zwembad.

Blader verder ... ►