Wandelreizen

 

UNESCO Natuurreservaat Rondwandelreis

In deze rondwandelreis wandelt u met de wijzers van de klok mee door de indrukwekkende natuur van het UNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald. U maakt kennis met de bijzondere beschermde biotopen en het beheer van flora en fauna. Deze 9-daagse reis telt 7 etappes van totaal 127 km.
Je kan deze reis al boeken vanaf € 400

 

Thüringer Wald Veelzijdig

Deze reis combineert wandelen met cultuur. U wandelt in vier etappes van de zuidzijde van het Thüringer Wald naar de noordkant, door het UNESCO Biosfeerreservaat Vessertal-Thüringer Wald. Hier vandaan reist u comfortabel per trein door naar Erfurt of Weimar om uw hart op te halen aan UNESCO cultureel erfgoed en andere interessante bezienswaardigheden.
Je kan deze reis al boeken vanaf € 250

 

Panoramaweg Schwarzatal

Genieten van de natuur tussen Rennsteig en Saale. Met zijn prachtige wegen en paden rondom een van de mooiste bergrivieren van Duitsland, de Schwarza, verbindt de Panoramaweg Schwarzatal de bergen van de Rennsteig met het kastelengebied aan de Saale.

Deze rondwandelreis is al te boeken vanaf € 649

 

Hainichlandweg

Wandel in het nationale park Hainich door schilderachtige dorpjes, weelderige beukenbossen en schilderachtige beekdalen. De regio is bekend door het boomkronen pad. Het nationale park Hainich heeft veel te bieden en staat zelfs op de UNESCO Wereld erfgoedlijst vanwege zijn oerbossen!

Deze 9-daagse rondwandelreis is al te boeken vanaf € 585

 

Rennsteig voor Genieters

Wandel de legendarische Rennsteig in de comfortabele 10 etappe indeling met een gemiddelde dagafstand van 17 km. De langste etappe is 23 km op de voorlaatste dag waar het landschap eerder glooiend dan bergachtig is. Deze reis biedt volop mogelijkheid en tijd om ook eens naar de bezienswaardigheden buiten de Rennsteig te kijken.
Je kan deze reis al boeken vanaf € 785

 

Rennsteig Comfortabel Wandelreis

Deze Rennsteig wandelreis heeft etappes variërend van 13 tot 25 km per dag met een gemiddelde dagafstand van net geen 19 km. Netto wandeltijd tot maximaal 6,5 uur. Er is dus volop tijd om om je heen te kijken, te pauzeren en wat foto's te maken onderweg.
Je kan deze reis al boeken vanaf € 739

 

Rennsteig Actief

Wandel de Rennsteig in zeven etappes van gemiddeld 24 km per dag. Heb je een actief wandeltempo dan zijn deze zeven etappes - van 19 tot 29 km - goed te doen. Het aantal meters stijgen is nooit meer dan 425 meter per dag. Over de langste etappe doe je iets meer dan 7 uur netto wandeltijd.
Je kan deze reis al boeken vanaf € 599

 

Rennsteig Sportief

Wandel de Rennsteig in 6 uitdagende etappes van gemiddeld 28 km. De eerste etappe gaat 34 km lang alleen maar bergopwaarts, wat voor wandelaars uit de lage landen aan de zee zeer uitdagend is. Dat zijn dan 839 meter stijgen, terwijl op de tweede dag nog eens 589 meter in 30 km gestegen moet worden om op kamhoogte te komen. De volgende vier dagen blijft het aantal meters stijging steeds onder de 300 meter. Je kan deze reis al boeken vanaf € 549

 

Rennsteig in drie delen

Wandel telkens een deel van de Rennsteig. We bieden hier drie arrangementen: Rennsteig Start, Rennsteig Midden en Rennsteig Finale.
Elk arrangement is een 5 daagse reis die bestaat uit 4 overnachtingen en 3 etappes.
Deze Rennsteig delen kunt u al boeken vanaf € 364

 

Rennsteig Kids en meer

Wandel Rennsteig Midden in kleine etappes van circa 10 km, door het UNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald, met onderweg genoeg tijd voor alle bezienswaardigheden en ommetjes naar indrukwekkende uitzichtpunten langs de route. Deze 8-daagse reis met 7 overnachtingen en 6 etappes met bagagetransfer, kan ook zonder kinderen geboekt worden.
Dit arrangement kunt u al boeken vanaf € 549

 

Luther reis 1: Eisenach – Schmalkalden

Maak deze korte wandelreis en beleef hoe de Reformatie nog steeds haar invloed uitoefent op de plaatsen in Thüringen waar Luther actief was! Op deze Lutherweg in Thüringen wandelt u in de voetsporen van hervormer Maarten Luther en het erfgoed van de Reformatie.

Deze rondwandelreis is al te boeken vanaf € 399

 

Luther reis 2: Eisenach – Arnstadt

Maak een spannende reis terug in de Renaissance en naar de grote, verre tijd van de Reformatie door de belangrijkste plaatsen in Thüringen waar Luther actief was te bezoeken! Op de Lutherweg wandelt u in de voetsporen van hervormer Maarten Luther en het erfgoed van de Reformatie.

Deze rondwandelreis is al te boeken vanaf € 689