02-03-2017

500 Jaar Reformatie in Thüringen

De viering van het 500 Jaar Reformatie feest is een succes voor het land Thüringen en de stad Eisenach die het centrum van de viering is. Maar het heeft op diverse data ook nadelige gevolgen voor onze wandel- en fietsreizen.

De viering van 500 Jaar Reformatie heeft in Eisenach, waar Maarten Luther het Nieuwe Testament vertaalde, als een magneet op andere evenementen gewerkt. Hierdoor is het in 2017 op hoogtij dagen moeilijk om in Eisenach en omgeving hotelkamers te boeken.

Het is op een aantal data moeilijk geworden rond Eisenach hotelaccommodaties te vinden voor onze fiets- en wandelreizen in 2017.

Reisadviezen

  1. We adviseren iedereen overnachtingen in de plaats Eisenach te mijden in de vakantie planning op de volgende data: Pasen, Hemelvaartdag, Pinksteren, 1-13 juni en 26 – 31 juli 2017.
  2. Het is wellicht beter om dit jaar een van onze andere reizen te kiezen die niet in Eisenach start of Eisenach als etappe plaats heeft. Denk eens aan de UNESCO Natuurreservaat Rondwandelreis in het Biosfeer natuurreservaat.
  3. De Rennsteig lopen in bovengenoemde periodes kan wel wanneer u kiest voor Rennsteig Midden al dan niet in combinatie met Rennsteig Finale in plaats van het Rennsteig Start Arrangement.
  4. Eisenach bezoeken kan ook vanuit onze eigen accommodatie Landferienhaus Linde. Met de auto bent u met 90 km in Eisenach als dagtoerist. Wij hebben nog boekingsmogelijkheden vanuit onze standplaats en hebben mooie wandel en fietsroutes voor u klaarliggen.
  5. De wandelreis Hainichlandweg leent zich ook heel goed om aan het einde van de rondreis een extra dag in Bad Langensalza te boeken en van daaruit als dagtoerist Eisenach te bezoeken.

Verdere informatie

Eisenach in de Thüringer Reisgids (Nederlands)
500 Jaar reformatie (Nederlands)
Events in en om Eisenach (Duits / Engels)
Events in Erfurt (Duits)