De Rennsteig is het beroemdste en oudste wandelpad van Duitsland. Het is verbonden met veel geschiedenis, sagen en legenden waar u tijdens uw vakantie mee kennis maakt.

De Rennsteig is een kamweg over het Thüringer Woud gebergte, het Thüringer Schiffergebirge en het Frankenwald. De Rennsteig is zowel verbindingsweg als scheidingsweg. Het is de verbindingsweg tussen de talrijke pasovergangen. Het is een waterscheiding tussen de stroomgebieden van de rivieren Weser, Rijn en Elbe.

Qualitätsweg Wanderbares DeutschlandDe Rennsteig is in 2008 door de Duitse koepelorganisatie voor wandelen - Deutsche Wanderverband - gecertificeerd als kwaliteitswandelpad: Qualitätswanderweg Wanderbares Deutschland. Dit keurmerk garandeert een interessante en afwisselende wandelvakantie over goede wandelpaden. Klik op het logo om meer hier over te lezen.

Aan de Rennsteig liggen de volgende plaatsen: Hörschel bei Eisenach, Wolfsburg-Unkeroda, Ruhla, Steinbach, Brotterode, Floh-Seligenthal, Oberhof, Suhl-Goldlauter, Gehlberg-Schmücke, Schmiedefeld am Rennsteig, Stützerbach, Allzunah, Frauenwald, Neustadt am Rennsteig, Masserberg, Friedrichshöhe, Siegmundsburg, Scheibe-Alsbach, Steinheid, Neuhaus am Rennweg, Ernstthal am Rennsteig, Spechtsbrunn, Tettau, Steinbach am Wald, Blankenstein.

De Rennsteig documenteert de politieke en territoriale versnippering van Thüringen met 13 Dreiherrensteinen en meer dan 100 andere grensstenen langs de Rennsteig. In april 1998 is de Rennsteig als natuurmonument onder wettelijke bescherming gebracht.

De Rennsteig is op vele manieren te lopen.

wandeltrektocht met verschillende etappe indelingen ►

in 3 korte vakanties loopt u drie opvolgende etappes ►

vanuit een vaste standplaats de middelste 3 etappes ►


De Rennsteig vormt onderdeel van het Europese langeafstandwandelpad Warschau - Noordzee.

Rennsteig Impressie