UNESCO Natuurreservaat Thüringer Wald

Thüringer Wald Natuurreservaat WandelreisHet UNESCO Natuurreservaat ligt in het midden van het Thüringer Wald. Het strekt zich uit van de noordzijde - even onder Ilmenau - tot aan de zuidzijde van het Thüringer Wald, nabij Schleusingen. Het omvat ook de hoogste toppen ( tot 1000 m ) van het Thüringer Wald gebergte. Dit gebied kent vele natuur- en cultuurlandschappen die heel verschillend zijn.

Mens en biosfeer

Het natuurreservaat is een prachtig gebied voor natuurliefhebbers. Hier maakt u kennis met beschermde biotopen en de inspanningen van UNESCO om mens en biosfeer in harmonie te brengen. Vanaf de hoogste toppen kunt u genieten van de vele imposante uitzichtpunten.

In dit gebied zijn diverse kleine musea en u treedt hier herhaaldelijk in de voetsporen van Goethe of komt in contact met de recente geschiedenis (1946 - 1989) toen Duitsland nog verdeeld was.

Vakantie in het Biosfeerreservaat

In het UNESCO Biosfeer Reservaat is altijd wat te beleven. Een trekpleister is de wildobservatie in een speciale hut, onder leiding van een deskundige die u veel vertelt over herten, hun leefwijze en hun leefgebied. Wat u te zien krijgt op een avondje herten kijken in de herfst vindt u  in deze foto presentatie.
In het voorlichtingscentrum met het motto: 'Zien - horen - ruiken - voelen' maakt u kennis met de planten en dierenwereld van het Natuurreservaat. Het heeft ook een interessant diorama.
Geïnteresseerden in de naoorlogse Duitse geschiedenis bezoeken het DDR Bunkermuseum.
Er rijdt op speciale dagen een stoomtrein van Ilmenau naar 'Bahnhof Rennsteig' dat tussen Frauenwald en Schmiedefeld middenin het natuurreservaat ligt.
Sportievelingen gaan de negen hoogste toppen van het Thüringer Wald bedwingen op de meer dan 30 km lange Gipfelweg. En wie het rustiger aan wil doen gaat met de 'ranger' van het natuurreservaat op pad op de gratis wekelijkse wandeling.

Vakantie aanbiedingen in het Natuurreservaat

Twee enthousiaste Nederlanders die in het biosfeer reservaat wonen en werken hebben een aantal interessante en goed georganiseerde wandelreizen opgezet.

 

UNESCO Natuurreservaat Rondwandelreis

In deze rondwandelreis wandelt u met de wijzers van de klok mee door de indrukwekkende natuur van het UNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald. U maakt kennis met de bijzondere beschermde biotopen en het beheer van flora en fauna. Deze 9-daagse reis telt 7 etappes van totaal 127 km.
Je kan deze reis al boeken vanaf € 400 Lees verder ... ►

 

Rennsteig Kids en meer

Wandel Rennsteig Midden in kleine etappes van circa 10 km, door hetUNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald, met onderweg genoeg tijd voor alle bezienswaardigheden en ommetjes naar indrukwekkende uitzichtpunten langs de route. Deze 8-daagse reis met 7 overnachtingen en 6 etappes met bagagetransfer, kan ook zonder kinderen geboekt worden.
Dit arrangement kunt u al boeken vanaf € 415 Lees verder ... ►

 

Thüringer Wald Veelzijdig

Deze reis combineert wandelen met cultuur. U wandelt in vier etappes van de zuidzijde van het Thüringer Wald naar de noordkant, door het UNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald. Hier vandaan reist u comfortabel per trein door naar Erfurt of Weimar om uw hart op te halen aan UNESCO cultureel erfgoed en andere interessante bezienswaardigheden.
Je kan deze reis al boeken vanaf € 250 Lees verder ... 

De eerste en de laatste wandelreis beginnen in de accommodatie van de organisatoren. Deze reizen kunnen geboekt worden met of zonder bagagevervoer. Er zijn natuurlijk ook mogelijkheden voor een wandelvakantie of fietsvakantie vanuit deze accommodatie als vaste standplaats.