02-03-2017

500 Jaar Reformatie in Thüringen

De viering van het 500 Jaar Reformatie feest is een succes voor het land Thüringen en de stad Eisenach die het centrum van de viering is. Maar het heeft op diverse data ook nadelige gevolgen voor onze wandel- en fietsreizen.

Wat is er aan de hand

De viering van 500 Jaar Reformatie heeft in Eisenach, waar Maarten Luther het Nieuwe Testament vertaalde, als een magneet op andere evenementen gewerkt. Hierdoor is het op hoogtij dagen moeilijk om in Eisenach en omgeving hotelkamers te boeken.

In Eisenach en op de Wartburg zijn er het hele jaar door meer concerten, feesten, tentoonstellingen en voordrachten gepland dan anders. De jaarlijkse beurs in Eisenach – van 11 tot en met 13 juni – die altijd veel bezoekers trekt, heeft ook een tandje bijgezet.

Het Duitse Wanderverband heeft ter ere van 500 Jaar Reformatie de Duitse Wandeldag die altijd honderden wandelaars uit heel Duitsland aantrekt, in Eisenach georganiseerd. Wandeldag is eigenlijk niet het juiste woord want dit evenement duurt een week van 26 tot en met 31 juli.

Gevolgen

Dit heeft verschillende gevolgen. Alle hotels in Eisenach en wijde omgeving hebben hun prijzen verhoogd, waardoor wij genoodzaakt werden de prijzen van verschillende reizen te verhogen. Het is op een aantal data moeilijk geworden rond Eisenach hotelaccommodaties te vinden voor onze fiets- en wandelreizen.

Reisadviezen

  1. We adviseren iedereen overnachtingen in de plaats Eisenach te mijden in de vakantie planning op de volgende data: Pasen, Hemelvaartdag, Pinksteren, 1-13 juni en 26 – 31 juli 2017.
  2. Het is wellicht beter om dit jaar een van onze andere reizen te kiezen die niet in Eisenach start of Eisenach als etappe plaats heeft. Denk eens aan de UNESCO Natuurreservaat Rondwandelreis in het Biosfeer natuurreservaat.
  3. De Rennsteig lopen in bovengenoemde periodes kan wel wanneer u kiest voor Rennsteig Midden al dan niet in combinatie met Rennsteig Finale in plaats van het Rennsteig Start Arrangement.
  4. Eisenach bezoeken kan ook vanuit onze eigen accommodatie Landferienhaus Linde. Met de auto bent u met 90 km in Eisenach als dagtoerist. Wij hebben nog boekingsmogelijkheden vanuit onze standplaats en hebben mooie wandel en fietsroutes voor u klaarliggen.
  5. De wandelreis Hainichlandweg leent zich ook heel goed om aan het einde van de rondreis een extra dag in Bad Langensalza te boeken en van daaruit als dagtoerist Eisenach te bezoeken.

Verdere informatie

Eisenach in de Thüringer Reisgids (Nederlands)
500 Jaar reformatie (Nederlands)
117e Duitse Wandeldag (Duits)
Events in en om Eisenach (Duits / Engels)
Events in Erfurt (Duits)