Unstrut Fietsroute

Het Unstrut fietspad is een echte insider tip. Elke dag wachten u nieuwe indrukken en bijzondere bezienswaardigheden. Deze reis combineert unieke ongerepte natuur, culturele hoogtepunten in interessante steden en prachtige wijngaarden van Duitsland’s noordelijkste wijnregio: Saale-Unstrut. Bovendien wacht u overal de goede Thüringse keuken en hartelijke gastvrijheid met een eersteklas regionale wijn. Deze reis is al te boeken vanaf € 419

Etappe Beschrijving

Dag 1 – Individuele reis naar Mühlhausen

Hartelijk welkom in de historische Vrije Hanzestad Mühlhausen. Stad van poorten en torens. In de namiddag heeft u de mogelijkheid om de vele bezienswaardigheden van Mühlhausen te verkennen. Wat dacht u van een bezoek aan de middeleeuwse stadsmuur? Of de kerk waar Johann Sebastian Bach op 22-jarige leeftijd in 1707 zijn functie als organist aanvaarde. 

Dag 2 - Mühlhausen - Bad Langensalza 23 km
U begint uw fietstocht op het goed onderhouden Unstrut fietspad. De fietsroute van vandaag voert u door mooie vakwerk dorpjes en ongerepte natuur naar de rozenstad Bad Langensalza. De stad heeft talrijke parken en historische gebouwen en een aangename wandeling brengt u door de kronkelende straatjes van de stad. Optioneel kunt u naar het Nationaal Park Hainich fietsen, waar u het boomtoppad en het Nationaal Park Centrum met kunt bezoeken. (Extra 20 km v.v.) 

Dag 3 - Bad Langensalza - Sömmerda 44 km
Direct na Bad Langensalza rijdt u door het beschermde natuurgebied Unstrutstal met zijn unieke fauna en flora. Makkelijke heuvels, schaduwrijke bossen en boomgaarden begeleiden het eerste deel van de huidige fietsroute. In Ringleben stroomt de Gera in de Unstrut en is het gebied wat dichter bevolkt. In Sömmerda is in het Dreyse-Haus een expositie over de industriële ontwikkeling van de stad.

Dag 4 - Sömmerda - Artern 35 km
U rijdt verder langs de Unstrut door kleine dorpjes aan de rivier. In Heldrungen komt u langs het machtige en indrukwekkende complex van de Heldrunger Waterburcht. Na een korte pauze gaan we door naar de 1000 jaar oude stad Artern. In het stadje, gelegen in de Kyffhäuserkreis, vindt u veel middeleeuwse gebouwen, historische kerken en bijzondere parken om in te vertoeven.

Dag 5 -Artern - Nebra 33 km
Vandaag gaat het door oorspronkelijke maar verzorgde dorpjes. Vanuit Roßleben is het de moeite waard om een korte omweg te maken naar het kasteel van Wiehe met het plaatselijke historische museum. In Memleben kunt u de keizerlijke Palts en het klooster bezoeken. Maar het hoogtepunt van de dag wacht u in Nebra: de Ark met de beroemde Hemelschijf. Dit is een bronzen schijf van ongeveer 30 cm diameter met daarop een voorstelling van de nachtelijke hemel met in goud ingelegde symbolen. Het is de oudste bekende weergave van de kosmos en behoort nu tot UNESCO wereld erfgoed. 

Dag 6 - Nebra - Naumburg 33 km
De laatste etappe van uw fietstocht is een echte wijn-en-pleziertocht. U bereikt de meest noordelijke wijnstreek Saale-Unstrut. Rond de rivier vindt u steeds meer wijngaarden, langs de weg nodigen gezellige wijnkelder en herbergen uit tot een pauze. De wijn- en mousserende wijnstad Freyburg is loont de moeite voor een uitgebreide lunchpauze. De eindbestemming is de kathedraalstad Naumburg, die u na vele romantische bloemenvelden bereikt. Het monument van de stad, de kathedraal van Sint Pieter en Paulus Kerk domineert het beeld van de stad, maar ook het Renaissancestadhuis en de mooie marktplaats zijn populaire fotomotieven.

Dag 7 – Vertrek of verlenging

Boekingsaanvraag