Wandelvakanties en Fietsvakanties in Thüringen en het Thüringer Wald

Op deze website vindt u de mooiste fietsvakanties en wandelvakanties, die u kunt boeken, in de indrukwekkende natuur van het Thüringer Wald en het Thüringer land. U bent van harte welkom in het het land Thüringen en het middelgebergte Thüringer Wald. Hier vindt u veel interessante cultuur, rijke geschiedenis en oneindig veel en gevarieerde natuur. Thüringen heet dan ook niet voor niets het groene hart van Duitsland.

Waar en hoever?

Op het kaartje van Duitsland hiernaast ziet u groen gemarkeerd waar het land Thüringen ligt. Op het tweede kaartje ziet u in het midden de hoofdstad Erfurt liggen. Dat is een afstand van nog geen 550 km vanaf Utrecht en minder dan 600 km vanaf Antwerpen. Thüringen en het Thüringer Wald zijn ook goed met de trein te bereiken.

Cultuur

Thüringen was in het verleden de bakermat van de Duitse cultuur. Grote namen sieren de geschiedenis. Maarten Luther die in de Wartburg bij Eisenach de Bijbel in het Duits vertaalde. Goethe, de grote staatsman en dichter en auteur van grote werken van de Duitse romantiek. Niet in de laatste plaats de componist Johan Sebastiaan Bach geboren te Eisenach, en vele anderen. Voor de geïnteresseerden in de Duitse cultuur heeft Thüringen veel bezienswaardigheden die aan dit verleden herinneren, te bieden. Tijdens uw vakantiereis door Thüringen en het Thüringer Wald komt u daarmee veelvuldig in contact.

Natuur

Het belangrijkste en grootste aaneengesloten natuurgebied van Duitsland is het Thüringer Wald. Maar dat is zeker niet het enige. Op de volgende pagina zijn de kerngegevens van Thüringen en het Thüringer Wald kort samengevat.

Een bezoek waard

Op deze site kunt u terecht voor fietsvakanties en wandelvakanties met  of zonder bagagevervoer en met meer of minder cultuur.
Kortom voor elk wat wils. Thüringen en het Thüringer Wald zijn uw kostbare vakantietijd meer dan waard.