De routebeschrijving is in het Nederlands (en door Nederlanders geschreven). In de beschrijving wordt veel historische achtergrond informatie gegeven over het gebied en de plaatsen die u bereist. Alle interessante musea en bezienswaardigheden aan de route worden in de wandelbeschrijving vermeld.

Gehlberg in de HerfstHet arrangement begint in de accommodatie van de makers van deze wandelreis. Daar krijgt u de routebeschrijving en de kaarten die u voor deze reis nodig heeft. GPS bezitters kunnen dan ook de routes, tracks en de waypoints in hun GPS ontvanger downloaden. We hebben daarvoor het programma GPS Utility (GPSU), dat de formaten van een brede reeks GPS ontvangers waaronder Garmin en Magellan, ondersteunt. Het verdient aanbeveling om zelf de bij uw GPS behorende kabel mee te brengen.

De hotelhouders zorgen voor het vervoer van uw bagage. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om, in overleg met de hotelhouder, een stukje of de gehele route met het bagagevervoer mee te reizen. Dit kan dan bijvoorbeeld alleen ingeval een blessure is opgelopen of dat het weer zo slecht is dat de wandeling niet te lopen valt (gevaren door noodweer e.d.).

Het bagagevervoer (en eventueel personenvervoer) vindt plaats op een tijdstip dat de hotelier schikt. Uw bagage is altijd bij uw aankomst in het volgende hotel aanwezig. Geef om misverstanden te voorkomen steeds duidelijk aan waar uw bagage naartoe moet (zie uw wandelreisschema) en vraag waar u 's ochtends uw bagage kunt klaarzetten.

Bilk op Gieszübel